FINNISH DRIFT SERIES 2023


Lehdistötiedote

Suomen Drifting Ry – FPDA jättäytyy pois Drift SM-sarjan kilpailunjärjestämisestä kauden 2022 jälkeen.

Laakereillamme emme ole jääneet makaamaan, vaan nyt painetaan kutosta pesään ja lisää puita uuniin!

Järjestämme kaudella 2023 oman Drifting -sarjan joka kantaa nimeä Finnish Drift Series (FDS).

Kyseessä on Pro -tason Mestaruussarja, johon valitaan kuljettajat hakemusten perusteella.

FDS-Sarja tulee sisältämään neljä (4) osakilpailua sekä media / shakedown tapahtuman.

Tarkemmat tiedot, sarjasäännöt ja kilpailijahaun sarjaan avaamme 1.12.2022.

– Suomen Drifting ry – FPDA Hallitus

Miksi FPDA järjestää kaudella 2023 oman sarjan ilman SM-arvoa?

Haluamme tehdä mahdollisimman laadukkaan, ehjän ja yhtenäisen mestaruussarjan. Yksi elintärkeä asia on olla ajoissa asialla.

Olemme käyneet aktiivisesti keskustelua ensi kauden rakenteesta, päivämääristä ja muista järjestäjistä/siitä onko niitä.

Tiimeille, yhteistyökumppaneille ja toimihenkilöille on erittäin tärkeää saada mahdollisimman aikaisessa vaiheessa varma tieto siitä, mitä tulee ensi kaudella tapahtumaan. Päätöksen hetkellä elimme lokakuun puoltaväliä, jolloin esimerkiksi rengastilaukset ovat jo akuutteja, mikäli niitä halutaan ensi kaudelle. Samaten tiimien sponsorihankinta on erittäin haastavaa, mikäli päätökset venyvät.

Nämä asiat mielessä ja aiheesta viime vuosina useita palautteita kuulleena, päätimme että nyt on aika ottaa hyppy eteenpäin. Olemme käyneet

asian tiimoilta tällä kaudella ulkomailla ottamassa oppia ja tekemässä havaintoja siitä, miten asioita siellä tehdään. Tätä oppia tulemme soveltamaan nyt järjestettävässä FDS-mestaruussarjassa ensi kesänä. Myös yleisön ja lajin kannalta on tärkeää, että tapahtumien laatu olisi tasaista, ilme sarjassa yhtenäinen,

Toimihenkilöt ja kilpailuorganisatio ammattitaitoista ja myös Livestream laadukas ja viihdyttävä. Kaikki tämä vaatii aikaa sekä yhteistyökumppaneita ja nyt on niden hankinnan aika. Niin kuljettajilla, toimihenkilöillä kuin meilläkin.

– Suomen Drifting ry – FPDA Hallitus

Muutoksia FDS -Mestaruussarjan kalenteriin

Muutamat viime viikot ovat olleet vähintäänkin tiiviit ja tapahtumarikkaat. Aloitetaan kisakalenterin päivämäärämuutoksesta:

Kuten olemme eri tiedotusvälineistä saaneet kuulla, Suomessa Drifting tekee lajina historiaa: Venetsia Driftingin tekijähenkilöt saivat sovittua DMEC -osakilpailun Suomeen. Tämähän on vain ja ainoastaan mahtava uutinen, mutta päivämäärä joka DMEC kalenteriin sopi, osui meidän Kalajoen kisamme kanssa päällekkäin. Luonnollisestikin annamme tilaa kalenterista ja saimme sovitettua viikkoa aiemmin kilpailun Pesämäelle. Nyt saadaan sitä kuljettajien ja yleisön toivomaa isoa ja nopeaa kilvanajoa!

Seuraava muutos on elokuun kilpailun paikkakunta: Kun julkaisimme kalenterin viime kuussa, tuli ilmi, että EPUA järjestää kyseisenä viikonloppuna sprintin Seinäjoella. Järkevää ratkaisua etsittiin kummankin tahon toimesta mutta tulimme siihen tulokseen, että kahta moottoriurheilutapahtumaa ei kannata järjestää samalla paikkakunnalla samaan aikaan.

Meillä on jo pidemmän aikaa ollut haaveissa järjestää kisa Jyväskylään. Asioihin tuli varmistus maanantaina ja näin ollen saammekin tuoda julki seuraavan uutisen: Elokuun lopun osakilpailu pidetään Jyväskylässä, aivan uudella kisapaikalla. Tästä lisää myöhemmin.

Finaalikisa:

Alun perin kävimme neuvotteluja Alastaron moottoriradan kanssa, jossa tällä hetkellä puhaltavat uudet tuulet koko alueen osalta. Valitettavasti emme kuitenkaan saaneet vielä tälle syksylle täyttä varmuutta Drifting -kilpailun järjestämiseen Alastaroon ja koska haluamme olla edelleen ajoissa asialla niin paikkojen kuin päivämäärien kanssa päädyimme siihen, että kauden 2023 finaalit ajetaan Pesämäellä.

Vaikka sarjassamme on kaksi kilpailua samassa paikassa, emme näe siinä ongelmaa. Pesämäki tarjoaa monipuolisuudellaan useamman eri variaation radan tekoon, joten kumpaankin kisaan saadaan täysin erilainen rataprofiili. Mitä yleisön kannalta on huomioitavaa, kisojen välillä on yli kaksi kuukautta, joten talousalueella on varmasti kysyntää kahdelle eri kilpailulle.

Sarjasäännöt ynnä muut yleiset kuviot alkavat olla loppuviilauksia vailla valmiit, joten pääsemme avaamaan sarjailmoittautumisen aikataulun mukaan 1.12.2022.

– Suomen Drifting rt – FDS -Mestaruussarja 2023 työryhmä

Kuuntele Liikennepodiisi podcast jossa aiheesta lisää: https://open.spotify.com/episode/0WWjzNHy8Jz46KT0xPaFyR?si=rlutpsmlT7uZU2TX_e4ffQ

Katso Kaukonen Drift Team video jossa aiheesta lisää: https://youtu.be/tLAIKGPoh3o

FDS -sarjan haku on auki sekä sarjasäännöt on julkistettu!

Shakedown / mediapäivä saatiin yhdistettyä Ideaparkin Drifting & Truckshown kanssa joten saamme Seinäjoelle keväälle kunnon spektaakkelin, joka on yleisölle ilmainen. Jyväskylän kisan päivämäärä aikaistuu viikolla, kiitos valveutuneen seuraajamme, joka vinkkasi samaan aikaan olevista raveista. Tänään julkaistussa Liikennepodiisin jaksossa on vieraana puheenjohtajamme JiiPee, jonka kanssa käydään läpi sarjasääntöjä ja ilmoittautumista. Muistahan kuunnella jakso! Toivotamme kuljettajat lämpimästi tervetulleiksi hakemaan sarjaamme.