FINNISH DRIFT SERIES 2023


Kilpailujen alustava aikataulu

 • 10.00 Yleisöportit avautuvat
 • 10.00 – 12.30 Vapaat harjoitukset
 • 12.30 – 13.30 Lounastauko
 • 13.30 Kilpailun lajitelut
 • 16.00 Kuljettajaesittely radalla
 • 16.30 Top32 Pariajofinaali
 • 19.00 Palkintojenjako kilpailun päätyttyä
 • 20.5. SHAKEDOWN / Seinäjoki
  Saadaan kunnia olla mukana Ideapark Seinäjoki Drift & Truck Show tapahtumassa jossa yhtenä osana tapahtumaa pidetään meidän sarjan Shakedown ja Media päivä Tapahtuma on ilmainen koko perheen tapahtuma joka kokoaa kymmeniä tuhansia ihmisiä paikalle yhden päivän aikana.
 • 10.6. ROUND 1 / Kuopio
  Startataan kausi tutusta ja turvallisesta Kuopiosta. Juuri kesälomakauden alkuun sijoittuva Heinjoen kilpailu on ollut vuosien ajan FPDA:n kestosuosikki joka myytiin 2021 vuonna loppuun ja 2022 saatiin nippanappa tarjottua mahdollisuus kaikille halukkaille pääsylippuun. Muista siis olla ajoissa, kun lippukauppa aikanaan pääsiäisenä alkaa.
 • 1.7. ROUND 2 / Seinäjoki
  Lue tiedote alempaa.
 • 19.8. ROUND 3 / Jyväskylä
  Kun koulut ovat lomien jälkeen alkaneet, rakennamme viime kesänä kestopäällysteen saaneen Killerin uudelle parkkialueelle kaupunkiradan. Keskustan palveluista noin 4 km päässä sijaitseva alue on vähintäänkin lähellä kaikkea ja reilun 50 km säteellä asuu liki 200.000 asukasta joten tänne odotamme myös suurta kävijämäärää.
 • 23.9. FINALS / Honkajoki
  Finaalissa kruunataan Pesämäellä FDS -mestaruussarjan kärkikolmikko ja sarjamme saa historian ensimmäisen voittajan. Palaamme Pesämäelle vuosien tauon jälkeen, mutta emme voisi ajatellakkaan parempaa paikkaa päättää huikea driftingkausi 2023.

Tiedotteet

FDS -sarjan Kymiringin osakilpailu 1.7.2023

Ikäväksemme joudumme pitkällisen harkinnan jälkeen ilmoittamaan että vetäydymme FDS:n toisen osakilpailun järjestämisestä Kausalan KymiRingillä. Siirrämme kilpailun Seinäjoen Routakalliolle, Epua Karting Cirkuitille.
Kilpailupäivä pysyy samana eli 1.7.2023.

Kuten kaikki varmasti ovat uutisista lukeneet, haki Kymiringin ratayhtiö itseään konkurssiin pääsiäisen tienoilla. Mekin tämän uutisista luimme. Kysyimme jo silloin ratayhtiöltä, että voidaanko kilpailumme edelleen järjestää. Tällöin lupailtiin että ”selvitellään”, ”järjestellään” ”informoidaan”. Olemme sen jälkeen useamman kerran viikossa kyselleet mutta vastaukset on aina samat, mikäli ylipäätään vastauksia edes saamme. Konkurssipesän hoitajaakin on koitettu tavoitella useita kertoja tuloksetta. Nyt liki kuukauden jälkeen joudumme raskain mielin tekemään päätöksen kilpailun siirtämisestä, koska emme yksinkertaisesti niin kuljettajien kuin yleisönkään takia halua venyttää asioiden varmistumista. Pyydämme nöyrästi anteeksi niin kuljettajilta kuin teiltä arvon katsojilta, että näin lähellä kisakautta joudumme vielä alkaa ”säätämään kisapaikoissa”. Meitä toki varoiteltiin useastakin suunnasta jo pitkin talvea että hankalaa voi tulla kisan järjestämisen suhteen, mutta emme halunneet sitä silti todeksi uskoa ja halusimme antaa KymiRingille mahdollisuuden, koska rata on pelastamisen arvoinen.
Tästähän me emme tokikaan lannistu! Vuosien saatossa tulleiden kontaktien ansiosta oli valinta uudelle paikalle helppo ja käytännön järjestelyjen tekeminen on jo hyvässä vauhdissa. Kisaamme siis heinäkuussa parhaaseen kesäloma-aikaan yleisöystävällisellä EPUAn kartingradalla Seinäjoen Routakalliolla, jossa olemme jo useamman vuoden kilpailun järjestäneet.

FDS -sarjan Finals päivämäärä muutos

Pidimme menneenä viikonloppuna palaveria FDS -mestaruussarjasta finaalikisaan liittyen. Olemme työryhmässä päätyneet siirtämään Pesämäen finaalikisan viikolla eteenpäin 23.9.

Sarjaan ilmoittautuneita kuljettajia kuultiin asiasta ja he kannattivat muutosta.

Syy muutokseen on 16.9. ajettava DMEC-Finaali Puolassa ja NEZ -osakilpailu Ruotsissa. Emme halunneet aiheuttaa näin suurta päällekkäisyyttä, joka mahdollisesti vaikuttaisi paikalle tuleviin kuljettajiin ja yleisöön.

Lisäksi Lajiliitto ei tuntunut olevan halukas myöntämään kilpailulupaa AKK:n kalenteriin tuolle 16.9. viikonlopulle. Uskomme että tämä muutos palvelee lajiamme parhaalla mahdollisella tavalla.

FDS -sarjan rd2 kilpailu siirtyy Pesämäeltä KymiRingille

Meitä lähestyttiin ennen vuodenvaihdetta Kymin suunnalta ja kysyttiin, haluaisimmeko tulla tekemään Drifting kilpailua KymiRingille. Pitkällisten neuvotteluiden jälkeen pääsimme sopimukseen ja päätimme siirtää ensimmäisen Pesämäen kilpailun KymiRingille, eli päivämäärä 1.7.23. pysyy samana, mutta paikka vaihtuu.

Tämä tulee olemaan ainutlaatuinen mahdollisuus tehdä kilpailu hienolla isolla radalla ja mahtavissa puitteissa.

Toisaalta tuo heinäkuun ensimmäinen viikonloppu tulee olemaan Pesämäen radalle kolmas peräkkäinen drifting viikonloppu joten koimme että on jopa suotavaa siirtää tapahtuma toisaalle.

Odotamme tätä ja koko tulevaa kauttamme jo innolla.

FDS -sarjan haku on auki sekä sarjasäännöt on julkistettu!

Shakedown / mediapäivä saatiin yhdistettyä Ideaparkin Drifting & Truckshown kanssa joten saamme Seinäjoelle keväälle kunnon spektaakkelin, joka on yleisölle ilmainen. Jyväskylän kisan päivämäärä aikaistuu viikolla, kiitos valveutuneen seuraajamme, joka vinkkasi samaan aikaan olevista raveista. Tänään julkaistussa Liikennepodiisin jaksossa on vieraana puheenjohtajamme JiiPee, jonka kanssa käydään läpi sarjasääntöjä ja ilmoittautumista. Muistahan kuunnella jakso! Toivotamme kuljettajat lämpimästi tervetulleiksi hakemaan sarjaamme.

Muutoksia FDS -Mestaruussarjan kalenteriin

Muutamat viime viikot ovat olleet vähintäänkin tiiviit ja tapahtumarikkaat. Aloitetaan kisakalenterin päivämäärämuutoksesta:

Kuten olemme eri tiedotusvälineistä saaneet kuulla, Suomessa Drifting tekee lajina historiaa: Venetsia Driftingin tekijähenkilöt saivat sovittua DMEC -osakilpailun Suomeen. Tämähän on vain ja ainoastaan mahtava uutinen, mutta päivämäärä joka DMEC kalenteriin sopi, osui meidän Kalajoen kisamme kanssa päällekkäin. Luonnollisestikin annamme tilaa kalenterista ja saimme sovitettua viikkoa aiemmin kilpailun Pesämäelle. Nyt saadaan sitä kuljettajien ja yleisön toivomaa isoa ja nopeaa kilvanajoa!

Seuraava muutos on elokuun kilpailun paikkakunta: Kun julkaisimme kalenterin viime kuussa, tuli ilmi, että EPUA järjestää kyseisenä viikonloppuna sprintin Seinäjoella. Järkevää ratkaisua etsittiin kummankin tahon toimesta mutta tulimme siihen tulokseen, että kahta moottoriurheilutapahtumaa ei kannata järjestää samalla paikkakunnalla samaan aikaan.

Meillä on jo pidemmän aikaa ollut haaveissa järjestää kisa Jyväskylään. Asioihin tuli varmistus maanantaina ja näin ollen saammekin tuoda julki seuraavan uutisen: Elokuun lopun osakilpailu pidetään Jyväskylässä, aivan uudella kisapaikalla. Tästä lisää myöhemmin.

Finaalikisa:

Alun perin kävimme neuvotteluja Alastaron moottoriradan kanssa, jossa tällä hetkellä puhaltavat uudet tuulet koko alueen osalta. Valitettavasti emme kuitenkaan saaneet vielä tälle syksylle täyttä varmuutta Drifting -kilpailun järjestämiseen Alastaroon ja koska haluamme olla edelleen ajoissa asialla niin paikkojen kuin päivämäärien kanssa päädyimme siihen, että kauden 2023 finaalit ajetaan Pesämäellä.

Vaikka sarjassamme on kaksi kilpailua samassa paikassa, emme näe siinä ongelmaa. Pesämäki tarjoaa monipuolisuudellaan useamman eri variaation radan tekoon, joten kumpaankin kisaan saadaan täysin erilainen rataprofiili. Mitä yleisön kannalta on huomioitavaa, kisojen välillä on yli kaksi kuukautta, joten talousalueella on varmasti kysyntää kahdelle eri kilpailulle.

Sarjasäännöt ynnä muut yleiset kuviot alkavat olla loppuviilauksia vailla valmiit, joten pääsemme avaamaan sarjailmoittautumisen aikataulun mukaan 1.12.2022.

– Suomen Drifting rt – FDS -Mestaruussarja 2023 työryhmä

Kuuntele Liikennepodiisi podcast jossa aiheesta lisää: https://open.spotify.com/episode/0WWjzNHy8Jz46KT0xPaFyR?si=rlutpsmlT7uZU2TX_e4ffQ

Katso Kaukonen Drift Team video jossa aiheesta lisää: https://youtu.be/tLAIKGPoh3o

Miksi FPDA järjestää kaudella 2023 oman sarjan ilman SM-arvoa?

Haluamme tehdä mahdollisimman laadukkaan, ehjän ja yhtenäisen mestaruussarjan. Yksi elintärkeä asia on olla ajoissa asialla.

Olemme käyneet aktiivisesti keskustelua ensi kauden rakenteesta, päivämääristä ja muista järjestäjistä/siitä onko niitä.

Tiimeille, yhteistyökumppaneille ja toimihenkilöille on erittäin tärkeää saada mahdollisimman aikaisessa vaiheessa varma tieto siitä, mitä tulee ensi kaudella tapahtumaan. Päätöksen hetkellä elimme lokakuun puoltaväliä, jolloin esimerkiksi rengastilaukset ovat jo akuutteja, mikäli niitä halutaan ensi kaudelle. Samaten tiimien sponsorihankinta on erittäin haastavaa, mikäli päätökset venyvät.

Nämä asiat mielessä ja aiheesta viime vuosina useita palautteita kuulleena, päätimme että nyt on aika ottaa hyppy eteenpäin. Olemme käyneet

asian tiimoilta tällä kaudella ulkomailla ottamassa oppia ja tekemässä havaintoja siitä, miten asioita siellä tehdään. Tätä oppia tulemme soveltamaan nyt järjestettävässä FDS-mestaruussarjassa ensi kesänä. Myös yleisön ja lajin kannalta on tärkeää, että tapahtumien laatu olisi tasaista, ilme sarjassa yhtenäinen,

Toimihenkilöt ja kilpailuorganisatio ammattitaitoista ja myös Livestream laadukas ja viihdyttävä. Kaikki tämä vaatii aikaa sekä yhteistyökumppaneita ja nyt on niden hankinnan aika. Niin kuljettajilla, toimihenkilöillä kuin meilläkin.

– Suomen Drifting ry – FPDA Hallitus

Lehdistötiedote

Suomen Drifting Ry – FPDA jättäytyy pois Drift SM-sarjan kilpailunjärjestämisestä kauden 2022 jälkeen.

Laakereillamme emme ole jääneet makaamaan, vaan nyt painetaan kutosta pesään ja lisää puita uuniin!

Järjestämme kaudella 2023 oman Drifting -sarjan joka kantaa nimeä Finnish Drift Series (FDS).

Kyseessä on Pro -tason Mestaruussarja, johon valitaan kuljettajat hakemusten perusteella.

FDS-Sarja tulee sisältämään neljä (4) osakilpailua sekä media / shakedown tapahtuman.

Tarkemmat tiedot, sarjasäännöt ja kilpailijahaun sarjaan avaamme 1.12.2022.

– Suomen Drifting ry – FPDA Hallitus