FINNISH DRIFT SERIES 2024 – Villikortti


Täytä yksittäisen osakilpailun (villikortti) hakemus Suomen Drifting ry / FPDA järjestämän Finnish Drift Series (FDS) 2024 -mestaruussarjan Tampereen 29.6.2024 osakilpailuun. Haku sulkeutuu 8.6.2024.

Osallistumismaksu on 500€. Hakemuksen käsittelymaksu on 100€. Käsittelymaksu vähennetään 500€ kilpailumaksusta mikäli hakemus hyväksytään. Käsittelymaksua EI palauteta, mikäli hakemusta ei hyväksytä TAI hakija peruu osallistumisensa kyseiseen kilpailuun. Järjestäjällä on oikeus hyväksyä tai hylätä hakemus.

Sarjasääntöjen alkuperäinen kieli on Suomi. Muilla kielillä luettuna, sarjasäännöt ovat Googlen kääntämiä.

1. Yleistä

Finnish Drift Series -osakilpailut järjestetään AKK-Motorsport ry:n luvalla, autourheilun sääntökirjan 2024 ja näiden vuoden 2024-sarjasääntöjen mukaisesti. Tulkintatapauksissa nämä sarjasäännöt ovat määräävät. Mikäli sarjasäännöissä ei ole asiasta mainittu, niin silloin lajisäännöt ovat määräävät. Lisäksi määrääviä ovat AKK:n vahvistamat driftingin tekniset säännöt ja määräykset. Tarvittaessa sarjasääntöjä voidaan muuttaa tai tarkentaa lisämääräyksillä.

2. Osakilpailut

Sarja sisältää kaudella 2024 neljä osakilpailua:

8.6.2024 ROUND 1 Jyväskylä, Killeri
29.6.2024 ROUND 2 Tampere, Kaanaa
20.7.2024 ROUND 3 Seinäjoki, Routakallio
24.8.2024 FINALS Honkajoki, Pesämäki

Kuljettaja saa osallistua kaikkiin neljään kilpailuun. Vähimmäismäärää osallistuttavien kilpailuiden osalta ei ole.

3. Ilmoittautuminen ja osanottomaksut

3.1. Sarjaan ilmoittaudutaan lähettämällä hakemus Suomen Drifting Ry:lle määräaikaan mennessä. Hakemuslomake on saatavilla FPDAn nettisivuilta osoitteesta www.fpda.info ja aika ilmoittautumiselle on 1.12.2023 – 29.2.2024. Jälki-ilmoittautuminen sarjaan ei ole mahdollista. Sarjaan hyväksytään kokonaisuutena 40 kilpailijaa. Kauden 2023 TOP10 -kuljettajat hyväksytään sarjaan suoraan, mikäli hakemus on jätetty ennen 24.12.2023. Ensimmäiset 20 kilpailijaa valitaan 31.12.2023 mennessä hakeneista. Näille ilmoitetaan valinnasta tammikuun 2024 aikana. Toiset 20 kilpailijaa valitaan 29.2.2024 mennessä hakeneista. Näille ilmoitetaan valinnasta maaliskuun 2024 aikana. Kaikki sarjaan osallistumisoikeuden saaneet julkistetaan yleisölle 29.03.2024. Sarjamaksu on 350 €. Sarjamaksusta toimitetaan lasku hyväksynnän jälkeen. Hyväksytty hakemus on sitoumus sarjamaksun suorittamiseen. Sarjamaksun laskun maksuehto 14pv NETTO. Myöhässä maksettava sarjamaksu on kaksinkertainen.

3.2. Osakilpailuiden osanottomaksu on 190 €/osakilpailu. Mikäli kuljettaja ilmoittautuu kilpailuun ilmoittautumisajan jälkeen, osakilpailumaksu on kaksinkertainen. Osakilpailujen osallistumismaksu sisältää sisäänpääsyn ilmoittautuneelle kuljettajalle (1) ja neljälle (4) tiimin jäsenelle. Kilpailuun kuljettajaksi hyväksytty Suomen Drifting Ry:n 2024 -vuoden jäsenmaksun suorittanut jäsen saa lisäksi 2kpl ylimääräisiä mekaanikkolippuja veloituksetta.

3.3. Yksittäiseen kilpailuun voi hakea osallistumisoikeutta. Osallistumisoikeushakemus tulee saataville nettisivuille www.fpda.info. Tällaisella osallistumisella voi osallistua yksittäiseen kilpailuun sarjassa ja tämän kilpailun maksu on 500 €. Hakemuksen käsittelymaksu on 100 €. Käsittelymaksu vähennetään 500 € kilpailumaksusta mikäli hakemus hyväksytään. Käsittelymaksua EI palauteta, mikäli hakemusta ei hyväksytä TAI hakija peruu osallistumisensa kyseiseen kilpailuun. Järjestäjällä on oikeus hyväksyä tai hylätä hakemus.

4. Vuosinumerot ja mainostaminen

4.1. Vuosinumerot varataan Suomen Drifting Ry:ltä osallistumishakemuksessa. Vuosinumerot toimitetaan sarjan puolesta ensimmäisessä kilpailussa TAI etukäteen erikseen sovittaessa. Kilpailijat huolehtivat itse vuosinumeroiden kiinnittämisestä ja niiden pysymisestä kilpa-autossa.

4.2. FDS-sarjaan ilmoittautunut kilpailija varaa kilpa-autostaan seuraavat kohdat sarjan käyttöön:

 • Tuulilasin yläreuna (HUOM! Tuulilasimainospaikan voi lunastaa kilpailijan omaan käyttöön hintaan 500 €.
 • Etupuskurin nurkat 25 cm x 15 cm (leveys x korkeus)
 • Auton etusivuikkunoiden alla ovessa 60 cm x 15 cm (leveys x korkeus)
 • Tuulilasiin, ja takalasiin tulee kiinnittää muotoon leikatut kilpailunumerot, jotka toimitetaan sarjan puolesta kuljettajalle kuljettajan ensimmäisessä kilpailussa.
 • Sarjamaksuun sisältyy kaksi (2) tarrasarjaa. Lisätarrasarja maksaa 65 € ja on tilattava viimeistään kaksi (2) viikkoa ennen osakilpailua. Kilpailupäivän alussa on tarrat oltava ehjänä ja siisteinä paikallaan.

5. Sarjapisteet

5.1. Sarjassa tulee olla vähintään 16 kilpailijaa että sarja toteutuu. Mikäli sarja ei tästä syystä toteudu, palautetaan jo suoritetut sarjamaksut.

5.2. Tasapisteiden sattuessa katsotaan paremmaksi se, jolla on enemmän voittoja kauden osakilpailuissa. Niidenkin mennessä tasan tarkastellaan 2. sijoja, jonka jälkeen 3. sijoja ja niin edelleen. Kaikkien sijoitusten mennessä tasan, paremman sijoituksen saa kuljettaja, joka on sijoittunut paremmin viimeisessä kilpailussa, jossa vähintään yksi tasapisteissä olevista kuljettajista on kilpaillut. Mikäli näistä ei selviä paremmuutta, sarjasijoitukset määritellään kilpailunumeron perusteella niin, että pienemmän kilpailunumeron omaava kuljettaja sijoittuu korkeammalle.

5.3. Sarjapisteitä jaetaan sarjaan ilmoittautuneille kilpailijoille kilpailun loppusijoituksen perusteella oheisen taulukon mukaisesti. kaksi nollan pisteen suoritusta lajitteluissa ei oikeuta sarjapisteisiin, vaikka sijoitus olisi ylempänä kuin 16.

 • 1. 100 pistettä
 • 2. 84 pistettä
 • 3. 68 pistettä
 • 4. 52 pistettä
 • 5.-8. 36 pistettä
 • 9.-16. 20 pistettä

Lisäksi kilpailun lajittelusijoituksen perusteella jaetaan sarjapisteitä. Näiden pisteiden saamiseksi kilpailijan on saatava pisteitä vähintään yhdestä lajittelusuorituksesta.

 • 1. 16 pistettä
 • 2. 15 pistettä
 • 3. 14 pistettä
 • 4. 13 pistettä
 • 5. 12 pistettä
 • 6. 11 pistettä
 • 7. 10 pistettä
 • 8. 9 pistettä
 • 9. 8 pistettä
 • 10. 7 pistettä
 • 11. 6 pistettä
 • 12. 5 pistettä
 • 13. 4 pistettä
 • 14. 3 pistettä
 • 15. 2 pistettä
 • 16. 1 piste

6. Kilpailu

6.1. FDS-sarjan osakilpailuihin saavat osallistua vain sarjaan ilmoittautuneet ja hyväksytyt kuljettajat, sekä yksittäisen osallistumisoikeuden saaneet.

6.2. Lajittelut ajetaan sarjasijoitusten perusteella käännetyssä järjestyksessä. Kauden ensimmäisessä osakilpailussa lajittelujärjestys määräytyy kilpailunumeron mukaisessa järjestyksessä Suurimmasta pienimpään. Kauden muissa osakilpailuissa lajittelujärjestys määräytyy kuluvan kauden sarjapisteiden mukaan niin, että kuljettajat, joilla ei vielä ole sijoitusta kuluvalta kaudelta ajavat ensin kilpailunumeron mukaisessa järjestyksessä suurimmasta pienimpään. Heidän jälkeensä ajavat kuljettajat, joilla on jo sijoitus kuluvalta kaudelta järjestyksessä heikoimmasta parhaimpaan. Lajittelusuoritukset ajetaan siten, että jokainen kuljettaja ajaa vuorollaan ensimmäisen suorituksen, jonka jälkeen jokainen kuljettaja ajaa vuorollaan toisen suorituksen.

6.3. Ajokaaviot suoritetaan osakilpailuissa lajisäännön mukaisesti.

6.4. Viiden minuutin aikalisän käyttö ei ole mahdollista TOP 8 kaaviovaiheessa, eikä sen jälkeen.

7. Arvostelukriteerit

FDS-sarjassa lajittelusuoritusten arvostelukriteereinä käytettävät osa-alueet ovat ajolinja, kulma sekä tyyli, lajisäännön mukaisesti määriteltynä. Lajittelupisteet jakaantuvat seuraavasti: ajolinja 60 pistettä, kulma 20 pistettä ja tyyli 20 pistettä.

8. Renkaat

FDS-sarjassa takarenkaiden minimileveys on 245 ja maksimileveys 285 mm, renkaan tyyppi muuten lajisäännön mukaisesti.

9. Auton tekniset vaatimukset

FDS-sarjassa käytettävän kilpa-auton ominaisuuksien ja turvavarusteiden tulee olla Pro-luokan sääntöjen mukaiset. Kuljettajan henkilökohtaiset turvavarusteet lajisäännön mukaisesti.

10. Palkinnot

10.1 Sarjapalkinnot
TOP 3 palkitaan sarjatulosten perusteella rahapalkinnoin seuraavasti:

 • 1. sija: 5000€
 • 2. sija: 3000€
 • 3. sija: 2000€

10.2 Osakilpailupalkinnot

 • TOP 3 palkitaan osakilpailukohtaisilla palkinnoilla.

FDS 2024 villikortti

Nimi(Pakollinen)
Max. tiedoston koko: 16 MB.
Kenttä on validointitarkoituksiin ja tulee jättää koskemattomaksi.

HUOMIOI ETTÄ HAKEMUKSEEN TÄYTETYT TIEDOT OVAT KILPAILUJEN SELOSTAJAN KÄYTÖSSÄ.
TÄYTÄ HAKEMUS HUOLELLISESTI!