FINNISH DRIFT SERIES 2023 – HONKAJOKI FINALS


Täytä yksittäisen osakilpailun (villikortti) hakemus Suomen Drifting ry / FPDA järjestämän Finnish Drift Series (FDS) 2023 -mestaruussarjan Honkajoen 23.9.2023 osakilpailuun. Haku sulkeutuu 9.9.2023. Voit hakea yksittäistä osakilpailuun osallistumista vain yhden kerran kaudella.

Osallistumismaksu on 400€. Maksuohjeet saat kun hakemuksesi on hyväksytty.

Sarjasääntöjen alkuperäinen kieli on Suomi. Muilla kielillä luettuna, sarjasäännöt ovat Googlen kääntämiä.

1. Yleistä

Finnish Drift Series -osakilpailut järjestetään AKK-Motorsport ry:n luvalla, autourheilun sääntökirjan 2023 ja näiden vuoden 2023-sarjasääntöjen mukaisesti. Tulkintatapauksissa nämä sarjasäännöt ovat määräävät. Mikäli sarjasäännöissä ei ole asiasta mainittu, niin silloin lajisäännöt ovat määräävät. Lisäksi määrääviä ovat AKK:n vahvistamat driftingin tekniset säännöt ja määräykset. Tarvittaessa sarjasääntöjä voidaan muuttaa tai tarkentaa lisämääräyksillä.

2. Osakilpailut

Sarja sisältää kaudella 2023 neljä osakilpailua ja yhden Shakedown -mediatapahtuman:

20.5.2023 SHAKEDOWN Seinäjoki, Ideapark
10.6.2023 ROUND 1 Kuopio, Heinjoki
1.7.2023 ROUND 2 Honkajoki, Pesämäki Kausala, KymiRing Seinäjoki, Epua Karting Cirkuit
19.8.2023 ROUND 3 Jyväskylä, Killeri
23.9.2023 16.9.2023 ROUND 4 FINALS Honkajoki, Pesämäki

 • Muutoksia kilpailukalenterissa lisämääräyksellä.

Kuljettaja saa osallistua kaikkiin neljään kilpailuun. Vähimmäismäärää osallistuttavien kilpailuiden osalta ei ole. Shakedown -tapahtumaan osallistuminen on pakollista. Mikäli Shakedown-tapahtumaan jättää osallistumatta ilman perusteltua ja hyväksyttävää syytä, johtaa se sulkemiseen sarjasta. Tällaisessa tapauksessa sarjamaksua ei palauteta.

3. Ilmoittautuminen ja osanottomaksut

3.1. Sarjaan ilmoittaudutaan lähettämällä hakemus Suomen Drifting Ry:lle määräaikaan mennessä. Hakemuslomake on saatavilla FPDAn nettisivuilta osoitteesta www.fpda.info ja aika ilmoittautumiselle on 1.12.2022 – 31.3.2023. Jälki-ilmoittautuminen sarjaan ei ole mahdollista. Yksittäiseen kilpailuun voi hakea osallistumisoikeutta. Osallistumisoikeushakemus tulee saataville nettisivuille www.fpda.info. Tällaisella osallistumisella voi osallistua VAIN yhteen kilpailuun sarjassa ja tämän kilpailun maksu on 400€. Järjestäjällä on oikeus hyväksyä tai hylätä hakemus. Kaikki sarjaan osallistumisoikeuden saaneet julkistetaan yleisölle 7.4.2023. Hakemuksia käsitellään noin yhden kuukauden välein ja hakijalle ilmoitetaan päätös viipymättä hakemuksen käsittelyn jälkeen.

Sarjamaksu on 250€ 31.12.2022 mennessä hakeneille ja 340€ 1.1.2023 – 31.3.2023 aikavälillä hakeneille. Sarjamaksusta toimitetaan lasku hyväksynnän jälkeen. Hyväksytty hakemus on sitoumus sarjamaksun suorittamiseen. Sarjamaksu tulee olla suoritettuna FPDA tilille 30.4.2023 mennessä. Myöhässä maksettava sarjamaksu on 500€.

3.2. Osakilpailuiden osanottomaksu on 180€ / osakilpailu. Mikäli kuljettaja ilmoittautuu kilpailuun ilmoittautumisajan jälkeen, osakilpailumaksu on kaksinkertainen. Osakilpailujen osallistumismaksu sisältää sisäänpääsyn ilmoittautuneelle kuljettajalle (1) ja neljälle (4) tiimin jäsenelle.

4. Vuosinumerot ja mainostaminen

4.1. Vuosinumerot varataan Suomen Drifting Ry:ltä osallistumishakemuksessa. Vuosinumerot toimitetaan sarjan puolesta ilmoittautumisen yhteydessä Shakedown-tapahtumassa TAI etukäteen erikseen sovittaessa. Kilpailijat huolehtivat itse vuosinumeroiden kiinnittämisestä ja niiden pysymisestä kilpa-autossa.

4.2. FDS-sarjaan ilmoittautunut kilpailija varaa kilpa-autostaan seuraavat kohdat sarjan käyttöön:

 • Tuulilasin yläreuna (HUOM! Tuulilasimainospaikan voi lunastaa kilpailijan omaan käyttöön hintaan 500€ / kausi. Mainospaikan voi varata vain ennakkoon 31.3.2023 mennessä ja maksu suoritetaan sarjamaksun yhteydessä.)
 • Etupuskurin nurkat 20cm x 10cm (leveys x korkeus)
 • Auton etusivuikkunoiden alla ovessa 60cm x 15cm (leveys x korkeus)
 • Tuulilasiin, ja takalasiin tulee kiinnittää muotoon leikatut kilpailunumerot, jotka toimitetaan sarjan puolesta kuljettajalle Shakedown-tapahtumassa.
 • Sarjamaksuun sisältyy kaksi (2) tarrasarjaa. Lisätarrasarja maksaa 50€ ja on tilattava viimeistään kaksi (2) viikkoa ennen osakilpailua. Kilpailupäivän alussa on tarrat oltava ehjänä ja siisteinä paikallaan.

5. Sarjapisteet

5.1. Sarjassa tulee olla vähintään 16 kilpailijaa että sarja toteutuu. Mikäli sarja ei tästä syystä toteudu, palautetaan jo suoritetut sarjamaksut.

5.2. Tasapisteiden sattuessa katsotaan paremmaksi se, jolla on enemmän voittoja kauden osakilpailuissa. Niidenkin mennessä tasan tarkastellaan 2. sijoja, jonka jälkeen 3. sijoja ja niin edelleen. Kaikkien sijoitusten mennessä tasan, paremman sijoituksen saa kuljettaja, joka on sijoittunut paremmin viimeisessä kilpailussa, jossa vähintään yksi tasapisteissä olevista kuljettajista on kilpaillut. Mikäli näistä ei selviä paremmuutta, sarjasijoitukset määritellään kilpailunumeron perusteella niin, että pienemmän kilpailunumeron omaava kuljettaja sijoittuu korkeammalle.

5.3. Sarjapisteitä jaetaan sarjaan ilmoittautuneille kilpailijoille kilpailun loppusijoituksen perusteella oheisen taulukon mukaisesti. kaksi nollan pisteen suoritusta lajitteluissa ei oikeuta sarjapisteisiin, vaikka sijoitus olisi ylempänä kuin 16.

 • 1. 100 pistettä
 • 2. 84 pistettä
 • 3. 68 pistettä
 • 4. 52 pistettä
 • 5.-8. 36 pistettä
 • 9.-16. 20 pistettä

Lisäksi kilpailun lajittelusijoituksen perusteella jaetaan sarjapisteitä. Näiden pisteiden saamiseksi kilpailijan on saatava pisteitä vähintään yhdestä lajittelusuorituksesta.

 • 1. 16 pistettä
 • 2. 15 pistettä
 • 3. 14 pistettä
 • 4. 13 pistettä
 • 5. 12 pistettä
 • 6. 11 pistettä
 • 7. 10 pistettä
 • 8. 9 pistettä
 • 9. 8 pistettä
 • 10. 7 pistettä
 • 11. 6 pistettä
 • 12. 5 pistettä
 • 13. 4 pistettä
 • 14. 3 pistettä
 • 15. 2 pistettä
 • 16. 1 piste

6. Kilpailu

6.1. FDS-sarjan osakilpailuihin saavat osallistua vain sarjaan ilmoittautuneet ja hyväksytyt kuljettajat, sekä yksittäisen osallistumisoikeuden saaneet.

6.2. Lajittelut ajetaan sarjasijoitusten perusteella käännetyssä järjestyksessä. Kauden ensimmäisessä osakilpailussa lajittelujärjestys määräytyy kilpailunumeron mukaisessa järjestyksessä. Kauden muissa osakilpailuissa lajittelujärjestys määräytyy kuluvan kauden sarjapisteiden mukaan niin, että kuljettajat, joilla ei vielä ole sijoitusta kuluvalta kaudelta ajavat ensin kilpailunumeron mukaisessa järjestyksessä. Heidän jälkeensä ajavat kuljettajat, joilla on jo sijoitus kuluvalta kaudelta järjestyksessä heikoimmasta parhaimpaan. Lajittelusuoritukset ajetaan siten, että jokainen kuljettaja ajaa vuorollaan ensimmäisen suorituksen, jonka jälkeen jokainen kuljettaja ajaa vuorollaan toisen suorituksen.

6.3. Ajokaaviot suoritetaan osakilpailuissa lajisäännön mukaisesti.

7. Arvostelukriteerit

FDS-sarjassa lajittelusuoritusten arvostelukriteereinä käytettävät osa-alueet ovat ajolinja, kulma sekä tyyli, lajisäännön mukaisesti määriteltynä. Arvostelupisteytys ilmoitetaan osakilpailukohtaisesti.

8. Renkaat

FDS-sarjassa takarenkaiden minimileveys on 245 ja maksimileveys 285 mm, renkaan tyyppi muuten lajisäännön mukaisesti.

9. Auton tekniset vaatimukset

FDS-sarjassa käytettävän kilpa-auton ominaisuuksien ja turvavarusteiden tulee olla Pro-luokan sääntöjen mukaiset. Kuljettajan henkilökohtaiset turvavarusteet lajisäännön mukaisesti.

10. Palkinnot

10.1 Sarjapalkinnot
TOP 3 palkitaan sarjatulosten perusteella rahapalkinnoin seuraavasti:
1. sija: 5000€
2. sija: 3000€
3. sija: 2000€

10.2 Osakilpailupalkinnot
TOP 3 palkitaan osakilpailukohtaisilla palkinnoilla.